Werner_van_beusekom.jpg
  • Instagram

WERNER VAN BEUSEKOM

Werner van Beusekom (1976) is de initiatiefnemer van Wallpics.nl. Vanaf zijn 18de jaar is hij gestart met fotograferen. In zijn beginjaren fotografeerde hij veel bruiloften waardoor hij regelmatig tentamens aan de HEAO miste. Desondanks heeft hij deze studie wel afgemaakt. Naast bruiloften fotografeerde hij, als één van de eerste in Nederland, digitale 360 graden panorama's en producten voor bedrijven. Dit onder de naam panoramas.nl. In diezelfde periode groeide zijn werkzaamheden uit naar bedrijfs- en productfotografie. Zo maakte hij o.a. drie jaar lang alle foto's voor het jaarverslag van Heijmans, productfoto's voor VepaGifts en foodfoto's van diverse restaurants. 

Wegens zijn ondernemend karakter zette hij ook dressuurfoto.nl op. Onder deze merknaam hebben veel dressuurruiters jarenlang foto's gekocht van hun gereden dressuurproef tijdens een concours. Navolgend heeft hij de 'Business in Style' kalender ontwikkeld en gefotografeerd. Een kalender met sexy/glamorous fotomodellen, geportretteerd in combinatie met een product of dienst van een bedrijf. Deze kalender zorgde ervoor dat hij de finalisten van Miss Belgium Earth in Griekenland mocht fotograferen (2006). 

Ondanks zijn liefde voor de fotografie is Werner in 2006 abrupt gestopt. Maar sinds 2016 heeft hij zijn passie weer hervonden en werkt sindsdien weer als fotograaf aan de weg. Dit doet hij naast nog een aantal andere activiteiten waar hij energie van krijgt. Zo is hij naast  fotograaf ook auteur/boekenschrijver van een genomineerd marketingboek, merkstrateeg en docent marketing- en communicatie aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch en Breda. Als merkstrateeg heeft hij aan de wieg gestaan van meerdere prijswinnende merkconcepten zoals De Dames van Hurkmans, ZiN Inspiratielab en De Rooi Pannen. 

​Zijn fotowerk hangt (sinds 2019) onder meer bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch (entree, apotheek en spoedeisende hulp), het OM in ’s-Hertogenbosch en beide locaties van tandartspraktijk Staas en Bergmans. 

 

In 2019 is een foto van hem opgenomen in de Nationaal Geographic scheurkalender (foto: reflectie Dubai Marine). In datzelfde jaar heeft hij de National Geographic Fotowedstrijd 2019 gewonnen. Van de ruim11.000 inzendingen vond de vakjury zijn foto de beste in de categorie ‘dier’ (foto: gorilla portret, zwart-wit). 

Het werk van Werner wordt via MONDiArt wereldwijd verkocht aan o.a interieurwinkels.